Sağlık çalışanları Diyarbakır’da da “Aile Hekimliği Yönetmeliği”ne karşı üçüncü kez iş bıraktı

Sağlık Çalışanlarının Sağlık Hizmetleri İçin İş Bırakma Eylemi Devam Ediyor

Sağlık çalışanları, Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesine yönelik üçüncü iş bırakma eyleminde taleplerini dile getirdi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, sağlık çalışanlarının ve halkın daha nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için eylemlerine devam ettiklerini söyledi. Ülgen, halkın da desteğini beklediklerini vurguladı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, açıklamayı yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Ülgen, Sağlık Bakanı’na hitaben, üçüncü iş bırakma eylemlerini düzenlediklerini açıkladı ve sağlık sistemindeki bazı sorunlara dikkat çekti.

Ülgen, Sağlık Bakanlığı’nın politikalarını eleştirerek, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması gerektiğini ve çalışanların haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

  • Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı ve aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından sağlanması
  • Halkın nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması
  • Aile hekimliğinde güvencesiz ve kadrosuz istihdamın kabul edilmemesi
  • Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara emekliliğe yansıyacak maaşın ödenmesi
  • Sağlıkta şiddetin önlenmesini sağlayacak tedbirler alınması

Sağlık çalışanları, taleplerinin gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ve halkın desteğini beklediklerini belirtti.

Haberin Görseli:

Related Posts

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Uzmanı bu basit yöntemi önerdi: 20-20-20 kuralı

Dr. Tarık Mecit, dijital yorgunluğun gözlerin ötesine geçerek hormon dengesi, bağışıklık sistemi ve zihinsel işlevler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.