TARSİM çiftçilere 22,5 milyar lira prim desteği ve hasar tazminatı ödedi

TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu Geçen Yıl 3,2 Milyon Poliçe Düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında geçen yıl 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini belirtti. Bakan Yumaklı, TARSİM’in çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Bitkisel ürün, sera, büyük ve küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri, arıcılık ve gelir koruma alanlarında sigortalar düzenlendiğini ifade eden Yumaklı, geçen yıl TARSİM kapsamında 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini, 10,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 12 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, bu çerçevede 2006’dan bu yana 27 milyon poliçe için 34,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 33 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti.

En Çok Sigorta Buğday, Arpa ve Ayçiçeğinde Yapıldı

TARSİM sigortalarının geçen yıl en fazla Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Yozgat’ta yapıldığına dikkat çeken Yumaklı, en çok sigortalanan ürünlerin buğday, arpa, ayçiçeği, fındık ve mısır olduğunu söyledi.

Geçen yıl en yüksek tazminatın dolu, hayvan ölümleri ve don hasarı gibi afetlerden geldiğini belirten Yumaklı, kuraklık, fırtına, sel-su baskını gibi afetlerin de önemli miktarda hasara neden olduğunu ifade etti.

Bakan Yumaklı, sigorta kapsamının sürekli genişletildiğine değinerek, bu yıl TARSİM’de yer alan sigortaların kapsamlarında yenilikler yapıldığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Kanser hastalarının kullandıığı 3 ilaç ilk kez geri ödeme listesine alındı

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında yapılan düzenleme ile 3 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine dahil edildi. Akciğer kanserinden, meme kanseri, cilt kanseri gibi 25 farklı kanser türünde kullanılan ilaçlar …

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 533 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Kripto varlıklara 72 saat kuralı geldi: MASAK’tan yeni tebliğ

Kripto varlık transferlerine yeni sınırlamalar getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan MASAK Genel Tebliği ile platformlara 48 ila 72 saat bekleme süresi, işlem limiti ve açıklama zorunluluğu getirildi.

Sanayi strateji planında KOBİ’ler yok sayıldı: İngiliz hükümetine tepki yağdı

İngiltere’nin uzun zamandır beklenen Sanayi Stratejisi, İşletmeler, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı tarafından nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Strateji, ileri imalat, yaratıcı endüstriler, yaşam bilimleri, temiz enerji, savunma, dijital ve …