İsrail basını: Trump, Tel Aviv’den ‘gereksiz çatışmalardan kaçınmasını’ istedi

Trump, İsrail’den Orta Doğu’da Çatışmalardan Kaçınmasını İstedi

ABD’nin 47’nci başkanı seçilen Donald Trump’ın İsrail yönetiminden Orta Doğu’da ‘gereksiz çatışmalar yaratmaktan kaçınmalarını’ istediği belirtildi. Kanal 12 televizyonunun haberine göre Trump, Tel Aviv yönetiminden Suriye’deki yeni yönetime karşı sert açıklamalardan kaçınmasını ve Lübnan’da ateşkesi sürdürmesini talep etti.

Üst düzey yetkililerin aktardığına göre, Trump’ın ABD’deki iç meselelere odaklanabilmek için Orta Doğu’da mümkün olduğunca sükunet istediği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, Lübnan’da ateşkesin sürdürülmesini istediği ve Tel Aviv ile Beyrut arasında askeri çatışmanın yeniden başlamasını istemediği belirtildi.

Yetkililer, seçilmiş başkanın yeni savaşlarla uğraşmak ya da Orta Doğu’daki eski cepheleri derinleştirmek istemediğini vurguladı. Ayrıca, İsrailli bir yetkiliye göre Trump, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılmasını 20 Ocak’ta göreve başlamadan istedi.

Haberde, ABD Başkanı Biden yönetimindeki kaynakların Gazze’de ateşkes ve esir takası için Trump ekibiyle yakın işbirliği içinde olduğunu doğruladığı belirtilirken, önümüzdeki günlerin müzakereler için kritik olduğu ve ilerleme kaydedildiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

Katar, Mısır ve ABD’nin arabuluculuğunda Hamas ve İsrail arasında yürütülen dolaylı müzakereler devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, üst düzey İsrail müzakere heyetini Gazze’de ateşkes ve esir takası görüşmelerinin yürütüldüğü Katar’a gönderme kararı almıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Büyükçekmece’de boğulma tehlikesi geçiren genç yaşam savaşı veriyor

Büyükçekmece’de bulunan Güzelce Plajı’nda boğulma tehlikesi geçiren yabancı uyruklu Ahmet Alalı (18), cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkarıldı. Hastanede tedavi altına alınan genç, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

İmralı heyeti, Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı!

İmralı heyeti, Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı!

İsrail’in Lübnan’ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu 1’i ağır 2 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, araca saldırı Nebatiye kentine bağlı Şakra beldesinde meydana geldi. İsrail’e ait İHA ile düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralanırken yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Suriye’deki orman yangını 3 gündür sürüyor

Suriye’nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarında itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Suriye Afet ve Acil Durumlar Bakanı Raid Salih yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

Yeşil ışık yaktılar! Gözler Trump’ın açıklayacağı tarihte

İsrail basını tarafından yapılan açıklamalara göre, gözler Trump’ın 7 Temmuz Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesine çevrildi. Görüşme sonrası Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan edileceği ve Hamas’ın Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiği duyuruldu.