Van’da Öğrencilerden Okul Bakımı

Van’da meslek lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle yarıyıl tatilinde 5 okulun sıra, masa, dolap, kapı ve pencerelerinin bakımını yaptı.

Edremit ilçesinde Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle ihtiyaç duyulan okullarda tamir ve bakım işlerini yapmak için çalışma başlattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencileri, öğretmenlerinin de yardımıyla eksikleri tespit edilen 5 okulda yarıyıl tatili boyunca sıra, masa, kapı, pencere ve dolapları onardı.

Tatil yapmak yerine gönüllü olarak okullarda çalışma yürüten öğrenciler, tamir ve bakım işlerini tamamladıkları okulları eğitim ve öğretime hazır hale getirdi.

“Çalışmaları geleneksel hale getirdik”

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü Öğretmeni Abdulselam Yılmaz, AA muhabirine, her yıl bu tür çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin vefa örneği gösterdiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Okullarımızı ikinci döneme hazırlamak için öğrencilerimizle çalışma başlattık. Birçok okulun bozuk kapı ve kırık sıralarını tamir ettik. Bu çalışmaları artık geleneksel hale getirdik. Öğrenciler, okuldan aldıkları teorik bilgileri sahada uygulama şansı buluyor. Bir plan dahilinde okullarımızda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz vefa örneği göstererek tatilde olmalarına rağmen bize yardımcı oldular. İşçilik anlamında hiçbir ücret talep etmiyoruz. Okullardaki eksik malzemelerin büyük bölümünü biz getirdik.”

“Okullara yardım ettiğimiz için mutlu oluyoruz”

Öğrencilerden Mithat Alhan ise “Gittiğimiz okullarda bozulan kapı, masa, dolap kapakları ve sıraları yenileyip teslim ediyoruz. Bölümü bitirip çalışmaya başlayacağımız zamanlar için hem deneyim kazanıyoruz hem de becerilerimizi geliştiriyoruz. Okullara yardım ettiğimiz için mutlu oluyoruz.” dedi.

Yeni Mahalle Anaokulu Müdürü Züleyha Nur Şentürk de okullarındaki eksikliklerin öğretmen ve öğrenciler sayesinde giderildiğini belirtti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Şentürk, “Ara tatilde olmalarına rağmen fedakarlık gösterip okulumuzda çalışma başlattılar. Dolap ve kitaplıklar çocuklar için tehlike arz ediyordu. Öğrencilerimiz sayesinde kitaplıklarımız duvarlara sabitlendi ve tamirat işleri yapıldı. Okulumuzla ilgili eksiklerin tamamı giderilmiş oldu.” diye konuştu.

Related Posts

Otyam’dan Selim Selçuk isyanı

Arzu Ece Otyam, Selim Selçuk’un sessiz sedasız defnedilmesine tepki gösterdi. Otyam, “Yazıklar olsun size” diyerek müzisyen dostlarını eleştirdi.

Batı Filistin’i tanıma yolunda: Gazze için ne değişecek?

İsrail’in Gazze’yi büyük bir enkaza, Gazzelileri de açlığa mahkum etmesine tepki gösteren bazı Batılı ülkeler, Filistin Devleti’ni resmen tanımak için harekete geçiyor. Peki Filistin’in tanınması ne anlama geliyor? Bu adım İsrail’in üstündeki baskıyı artırır mı? Uluslararası hukuk uzmanı akademisyenler NTV’ye değerlendirdi. Haber: Derya Acemoğlu

Sesi güzel olmayanlar taziyelerde Kur’an okuyamayacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Evkaf ve Diyanet İşleri Bakanlığı, taziyelerde Kur’an okunması için “özel ses sertifikası” şartı getirdi. Buna göre, güzel ses sertifikası bulunmayan kişiler taziyelerde Kur’an okuyamayacak.

Avrupa borsaları İngiltere hariç pozitif seyrediyor

Avrupa borsalarında İngiltere hariç pozitif bir seyir izlenirken, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine gideceğine yönelik beklentilerin gücünü koruması bölge piyasalarında risk iştahını destekledi.

Halil Umut Meler Sheriff-Anderlecht maçını yönetecek

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Sheriff ile Anderlecht’in oynayacağı rövanş maçını yönetecek.

Dünya devleri transfer için yalnızca Galatasaray’ı bekliyor: Artık her şey tek imzaya kaldı!

Transfer döneminde büyük sürprizler yaşanırken, Galatasaray’ın kaleci takviyesiyle ilgili dikkat çeken bir haber gündeme geldi.