Elon Musk, yapay zekayı “cadı avı” için mi kullanıyor?

Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı Kullanımı Yapay Zekayı Denetliyor

Son Reuters haberi, Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) teknoloji kullanımı konusundaki iddialarını ortaya koyuyor. Habere göre, DOGE, iletişimlerini izlemek için yapay zeka kullanarak, özellikle Musk veya ABD Başkanı Donald Trump’a karşı düşmanca ifadeleri tespit etmeye çalışıyor. Bu durum, yapay zekanın bir tür “cadı avı” amacıyla kullanıldığı anlamına geliyor.

İddialara göre, EPA’da görev yapan bazı yöneticiler, yaygın olarak kullanılan Microsoft Teams gibi iletişim uygulamaları aracılığıyla Musk veya Trump’a yönelik söylemleri izlemek için yapay zekanın devreye sokulduğu belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde DOGE, yönetimin hedeflerine uymayan çalışanları belirlemeye çalışıyor. EPA yöneticilerinden biri, çalışanlara “ne söylediğinize, ne yazdığınıza ve ne yaptığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

EPA, yapay zekanın kullanımıyla ilgili net bir açıklama yapmasa da, ajansın işlevlerini ve yönetim verimliliğini artırmak için bu teknolojiyi incelediği belirtiliyor. Ayrıca, yapay zekanın DOGE ile ortak personel kararları almak için kullanılmadığı vurgulanıyor. Ek olarak, EPA’nın, hükümet genelinde maliyet azaltma çalışmaları kapsamında yaklaşık 600 çalışanını izne çıkardığı ve bütçesini %65 oranında düşürmeyi planladığı bildiriliyor.

Signal Kullanımı Artıyor

Bu gelişmelerle birlikte, DOGE çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurmak için Signal uygulamasını tercih ettiği iddiaları ortaya atılıyor. Eğer doğruysa, Signal’in otomatik mesaj silme özelliği federal kayıt tutma kurallarının ihlal edilmesine neden olabilir. Çünkü kurum içi iletişimin resmi kayıtlarının korunması önemlidir.

Bazı DOGE çalışanlarının, resmi belgeleri işbirliği içinde düzenlemek için Google Docs kullanarak, gözetim zinciri ve güvenlik incelemelerini ihmal ettikleri iddiaları bulunuyor. Ayrıca, Elon Musk’ın Grok AI teknolojisinin kullanıldığı belirtilse de, bu teknolojinin amacı hakkında net bir bilgi henüz paylaşılmadı.

DOGE’nin, Başkanlık İcra Ofisi altında çalışmasına rağmen gizlilik içinde çalıştığı yönündeki şikayetler devam ediyor. Yönetim, DOGE’nin resmi bir kurum olmadığı için çalışma kayıtlarını kamuya açıklamak zorunda olmadığını belirtirken, bir federal yargıç geçen ay DOGE’ye çalışma kayıtlarını sunma emri verdi. Ancak, kurumun Pazartesi günü Reuters’a verdiği açıklamada halen DOGE’den kayıt alınamadığı ifade edildi.

Related Posts

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başladı

Türkiye Kano Federasyonu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle organize edilen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası, Eskişehir’de başladı.

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.