Heykel parasıyla estetik yaptırmıştı: Trump’tan Cumhuriyetçi siyasetçiye af

Trump, Michele Fiore’yi Affetti

ABD Başkanı Donald Trump, eski Nevada eyalet vekillerinden Michele Fiore’yi affetti. Fiore, öldürülen bir polis memurunun anısına yapılacak bir heykel için kullanılması gereken parayı estetik cerrahi de dahil olmak üzere kendi kişisel masrafları için kullanmıştı.

Altı kez “para transferi kaçakçılığı” ve bir kez “kaçakçılık maksatlı komplo” suçundan suçlu bulunan Fiore, gelecek ay görülecek ceza duruşması öncesinde tutuksuz yargılanıyordu.

Trump’tan “Tam ve Koşulsuz Af”

CBS News’un aktardığına göre, Las Vegaslı siyasetçinin avukatları, perşembe günü yaptıkları başvuruda duruşma tarihinin “boşaltılmasını” talep etti. Avukatların başvurusunda Trump’ın bir gün önce imzaladığı “tam ve koşulsuz af” da yer aldı.

Trump’a destek veren Fiore, Facebook’tan yaptığı açıklamada, Trump’a minnettar olduğunu belirtti, ABD hükümetini ve “seçilmiş medya organlarını hayatını hedef almak ve dağıtmak için on yıldır devam eden komplonun bir parçası olmakla” suçladı.

“Cebini Doldurmak için Tragediyi Kullandı”

Trump, Ocak 2025’te ikinci kez resmen göreve geldikten sonra ilk gününde 6 Ocak 2021’deki Kongre baskını ile bağlantılı olarak hüküm giyen ve yargılanan yaklaşık bin 500 kişiyi affetmişti.

Federal savcılar, 54 yaşındaki Fiore’nin yargılaması sırasında, siyasetçinin 2014 yılında görev başındayken öldürülen Las Vegaslı bir polis memuru için yapılacak heykelde kullanılmak üzere toplanan 70 bin dolardan fazla paranın bir kısmını kendisi için kullandığını iddia etmişti. Siyasetçinin parayı estetik ameliyat olmak, kirasını ödemek ve kızının düğününü yapmak için kullandığı ileri sürülmüştü. Savcı Dahoud Askar, “Michele Fiore, ceplerini doldurmak için bir trajediyi kullandı” diye konuşmuştu.

Demokrat Parti’den Tepki

2012-2016 yılları arasında Nevada Eyalet Meclisi’nde görev yapmış olan Fiore’nin evi kampanya harcamalarıyla bağlantılı olarak 2021 yılında FBI tarafından aranmıştı.

Demokrat Parti’nin Nevada eyalet örgütünden Hilary Barrett, AP’ye yaptığı açıklamada, Trump’ın af kararının “pervasız” bir karar olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin “yüzüne inmiş bir tokat” olduğunu söyledi.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı uyardı: ‘Bu saatler arasında sokağa çıkmayın’

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, yaz aylarında artan sıcaklıklar ve yükselen nem oranlarının özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği anımsatılarak, özellikle risk grubundakilerin, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmasının hayati önem taşıdığını belirtildi.

İsrail Suriye’nin güneyinde 6 kişi tutukladı: Devrim Muhafızları’yla bağlantı iddiası

İsrail ordusunun, Suriye’nin güneyine düzenlediği baskında, “İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı olduğunu” iddia ettiği, biri çocuk 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasında, gözaltına alınan kişi sayısı veya götürüldükleri yer ile ilgili detaylar paylaşılmadı.

Ünlü markanın yarım milyon aracı geri çağrıldı: Işıklar yanıyor, motor sesleri artıyor!

Ünlü Japon otomobil üreticisi Nissan, motor arızası riski nedeniyle 480 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldığını açıkladı.

Eski devlet başkanı hakkında tutuklama talebi! Bir ülke daha fokur fokur kaynıyor…

Yonhap’ın haberine göre, Yoon’un sıkıyönetim ilanıyla ilgili soruşturmayı yürüten ekipten yapılan açıklamada, özel yetkili savcı Cho Eun-suk’un, Seul Merkez Bölge Mahkemesine başvurduğu belirtildi. Açıklamada, Cho’nun, “yetkisini kötüye kullanma …

Muhittin Böcek: Bir ev için minnet edecek durumda değilim!

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Büyükçekmece’de boğulma tehlikesi geçiren genç yaşam savaşı veriyor

Büyükçekmece’de bulunan Güzelce Plajı’nda boğulma tehlikesi geçiren yabancı uyruklu Ahmet Alalı (18), cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkarıldı. Hastanede tedavi altına alınan genç, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.