Mansur Yavaş’tan ‘tutuklu yargılama’ tepkisi

Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde yapılacak kreşin temel atma töreni düzenledi. Törene, CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Aylin Yaman, Deniz Demir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özaslan katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“CUMHURİYETE, DEMOKRASİYE VE ONUN DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

”Biraz önce bir kısmını izlediğimiz gibi kent yaşamında; gençlerin, emeklilerin, çalışanların hemen her kesimin ihtiyacı olan ve büyük ilgi gören Kent lokantalarında da yurttaşlarımızın yanında oluyoruz. Yurttaşlarımızın kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı beslenme imkânına ulaşmasını sağlıyor Ankara’nın 2 Kent lokantasına Çankaya’da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha 1,5 yıl öncesinde seçim çalışmaları sırasında yurttaşlarımız bize en çok ilettiği taleplerin başında parklarımız da ve sosyal tesislerimizde uygun fiyatlı sosyal tesislerin kafeteryaların olmasıydı. Bugün Çankaya’ya özgü bir model olarak geliştirdiğimiz ve Çankaya’ya yakışacak şekilde zincir kafelerle yarışacak düzeyde ve 3’te 1 fiyatına satış yaptığımız Çan kafelerin saysı 5’e ulaştı. Kültür ve sanatın kalbi olacak en iyi içeriklerin eserlerin dinletilen tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yapılacağı Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezi olacak Çankaya Sanat Merkezimizi de Atatürk Sanat Merkezimiz de Çankayalı yurttaşlarla buluşturacak ve çok kısa bir süre içerisinde açılışını yine umuyorum hep beraber yapacağız. Bu zorlu koşullarda, merkezi idareden gelen payların kesildiği bugünlerde, yıllardan bu yana tüm dönemlerde aktarılan kaynağın çok daha fazlasını sadece 1,5 yılda sağlayarak Çankaya’lıların bu merkeze kavuşmasını bu merkezimizin de Çankaya’ya yaklaşmasını sağlamaktan kıvanç duyuyoruz.

Emekli ve yaşanmış yurttaşlarımız için yeni başlattığımız evde temizlik hizmeti, parkinson ve demans takip sisteminin yanı sıra; aynı zamanda emeklilere bayram yardımı uygulamasıyla da artık bayramda el uzatıyor ve hala hazırda yapımı devam eden 3 emekli lokalimizle daha büyüklerimizin hem sohbet edip sosyalleşme hem de onlara özel kurs ve programlarla yaşamlarına kalite katacak mekanları hep birlikte sağlayacağız. Tüm bunların yanı sıra çok yakında Çankaya’nın yıllar sonra yeniden bir öğrenci yurdu olacak ve kız öğrencilerimize güvenli, konforlu barınma imkanı sağlayacağız. Yeni yurtlarımızın, Alzheimer merkezimizin, pazar yerlerimizin, kreşlerimizin, oyunca ve bebek kütüphanelerinde proje ve hazırlık çalışmalarını bir bir tamamlayıp hizmete almaya devam edeceğiz. Şunu bilin ki sadece Çankaya Belediyesi olarak biz değil; Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve onun öncülüğünde tüm ilçe belediye başkanlarımız yine Türkiye’nin 4 bir yanında tüm büyükşehir, il ve ilçe hatta belde belediye başkanlarımız her türlü zorluğa rağmen aynı inançla, aynı kararlılıkla, azim ve fedakarlıkta çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Halkçı sosyal belediyecilik uygulamalarıyla hem yerelde hem de genelde örnek modelleri yurttaşlarımıza daha fazla ulaştırıyoruz, bundan sonra da ulaştırmaya devam edeceğiz. Bundandır ki 31 Mart 2024’ten bu yana yükselen bu dalgayı görenleri bir telaş ve korku sarmış durumda. Bundandır ki kendi başarısızlıklarını ve yönetemezliklierinin sebebini ve hıncını sosyal demokrat belediye başkanlarından çıkarma gayretindeler. Şunu bilsinler ki nasıl bugün Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, tutuklu belediye başkanlarımız, fiziken bu kadar değilse de gönülleri buradadır. Biz de fiziken yanlarında olamazsak da milyonlarca yurttaşlarımıza birlikte onların yanındayız arkasındayız selam olsun onlara. Şunu bilsinler ki hangi zorlukla, zorbalıkla, baskıyla ve hukuksuzluklar karşı karşıya kalır kalalım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız mirasla, inançla, azimle ve kararlılıkla cumhuriyete, demokrasiye ve onun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“ANKARA HALKINA TABİİ Kİ SONSUZ TEŞEKKÜRLER SUNUYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

“Evet; uzun süre ayrı yönetim tarafından yönetilince vatandaş açısından da bazı şeyler alışkanlık yapıyor. Yani gerçekten bir kentin ya da bir ülkenin daha iyi yönetilip yönetilemeyeceğini kıyas imkanı kalmıyor. Üstelik şöyle hesap ederseniz; 2002 yılında 10 yaşında olan çocukların şimdi neredeyse hadi büyük baba demeyelim ama epey yetişkin çocukları olduğunu düşünürsek; hep aynı idare ile dünyaya gözlerini açtılar ve büyüdüler. Bir başka yönetimin nasıl olacağı konusunda maalesef çok önemli fikirleri olmayabiliyor. Bazen yurt dışına gittikleri zaman sorguluyorlar neden bizim ülkemizde böyle oluyor ya da olmuyor diye. Bizlerde o şartlarda 2019 yılında iş başına geldik, tabii iş başına gelmeden başımıza gelenleri biliyorsunuz bir sürü iftiralar… Peki bunu neden yaptılar o eski rant düzeninin Ankara’da devam etmesini istediler. İnsanların farklı bir belediyeciliği görmesini istemediler ancak halk bunlara inanmadı. Bizim Beypazarı geçmişimiz, oradaki sosyal yardım, kadınların hepsini üretime katmamız, onları birer iş kadını haline getirmemiz, üretken belediyeciliğin bir örnektir ve 2019’dan sonra 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çalışmalarımıza başladık ve farklı bir belediyeciliği nasıl olabileceğini insanları gösterdik. Şimdi zaman zaman gerçek belediyecilik bu mudur değil midir derken rakiplerimiz de gerçek belediyeciliği biz yapacağız sloganıyla ortaya çıktılar. Halbuki bilmiyorlardı ki belediyecilik demek sadece beton dikmek, asfalt dökmek değildir. İşte bunun güzel örneklerini biz gerçekten kendi yaşayan insanların memnun edilmesini, yaşadığı kentten keyif almasını önceleyen bir belediyecilik sürdük, yaptık ve onları mutlu etmeye çalıştık. Bu arada tabii ki dezavantajlı gruplar, iş çalışmak zorunda kalan kadınların, çocukların buna benzer birçok çalışmayı hayata geçirdik. Aynı zamanda da tarımla uğraşanları da bir şekilde desteklemek suretiyle onların üretmesini de sağladık. Derken 5 yıl geçti ve 5 yıl sonunda biz oylarımızı çok fazla artırarak 3 olan belediyemizin sayısını da 16 çıkarma suretiyle yaptığımız işlerin doğru olduğunu Ankara halkına onaylatmış olduk. Bunu gören Ankara halkına tabii ki sonsuz teşekkürler sunuyoruz.

“İNŞALLAH ÜLKEMİZ GÜZEL GÜNLERİ GÖRECEK”

Bizler gördüğümüz gibi şu anda ülkeyi yönetenler de gördüler ne yapmaları lazım; öncelikle bu CHP’li belediyeleri bir şekilde itibarsızlaştırmaları lazım. Ve arkasından operasyonlar başladı. Kaç gün oldu daha doğru dürüst ortada biz ciddi bir delil görmedik. Dolayısıyla ben şimdi soruyorum: Muhittin Başkan’ın rahatsızlığı belli neden hapiste? Murat Çalık başkanımız neyi bekliyorsunuz, tutuklu, mahkum olmamış, ceza alacağı şüpheli ki beraat edeceği konusunda hiçbir şüphemiz yok. Neden içerde tutuyorsunuz, sağlık sıkıntısı var. Zeydan Başkan, neden Adana’da değil de İstanbul’da yargılanıyor? 11 yıl önceki olay şimdi mi aklınıza geldi? Ben her yerde söylüyorum, bir suç örgütü lideri var. Aktaş soyadlı ve bu Türkiye’de 300’ün üzerine yaptığı ihalelerin büyük çoğunluğu AK Partili Belediye ve kurumlarda, nasıl iş tuttuğu da belli. Siz bu insanın yani suç örgütlerinin tek bir ifadesi ile bizim belediye başkanlarımızın hepsini tutukluyorsunuz. Hukukta silahların, savunmanın eşitliği diye bir kavram vardır. Birisini iddiasını karşı diğerinin iddiasıdır. Siz ne hakla suç örgütü lideri yaptığınız bir insanın ifadesini tertemiz belediye başkanlarımız ifadesinden üstün tutuyorsunuz? Hangi yetki ile hangi hukukta bunu yapıyorsunuz ve bir de itirafçı maskesi adı altında tutuklama tehdidiyle insanların zorla iftiraya zorlanması. Şöyle bir elinizi vicdanınıza koyun, bu ülkede tutuklanması korkusu içerisinde hiç suçu olmasa da adeta annesine, babasına iftira atacak bir sürü insan bulursunuz. Cezaevine hayatında girmemiş insanları bununla korkutursanız. Bununla ilgili birçok Yargıtay kararı olmasına rağmen; hala ortada iddianame yok, sadece suçlama var ve ondan sonra kalkıyoruz komisyon kuruyoruz. Yani hukukun uygulanmadığı, anayasanın uygulanmadığı, böyle bir ülkede acaba komisyon ne karar alacak ben gerçekten merak ediyorum. Bu benim kişisel fikrim ve aynı zamanda da şu anda bugün yine bir konuşmasında iktidarın önemli isimlerinden birisi anayasanın 3 maddesinin değişmesinden falan bahsediyor. Ben şu fikirdeyim, eğer iktidar bugün bir şekilde yanına diğer siyasi partileri çağırıyorsa daha örneklere bakarak söylüyorum sadece kendi kişisel ikbali içindir, iktidarların devamı içindir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım ve dolayısıyla inşallah ülkemiz güzel günleri görecek. Bizler bu güzel hizmetler yapmak suretiyle Ankara’daki bütün belediye başkanlarımız vatandaştan aldığı bu yetkiyi gayet güzel kullanarak artık bundan sonra eskiden AK Parti’nin tek başına yüzde 50 çok üzerinde oy aldığı Ankara’yı; inşallah Cumhuriyet Halk Partisi tek başına bu belediye başkanlarımızla katkısıyla yüzde 50 üzerinde çok fazla oy alması suretiyle belediye sayısında daha fazla yaparak Ankara yaşayan herkesin yüzde yüzüne mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

YAŞ kararları Meclis gündeminde: Hangi objektif kriterler uygulanıyor, sahte diploma ile TSK’ya sızmalar önlenebiliyor mu?

YAŞ kararları Meclis gündeminde: Hangi objektif kriterler uygulanıyor, sahte diploma ile TSK’ya sızmalar önlenebiliyor mu?

Lisans krizine nokta konuldu: Kupa Fener’in

2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası’nda Galatasaray’ın lisanssız sporcu yarıştırdığı gerekçesiyle yapılan itiraz sonuçlandı. Tahkim Kurulu, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe’ye teslim etti.

FETÖ’nün mahremine operasyon: Üç tutuklu

Adana’da FETÖ’nün mahrem yapılanmalarında yer aldıkları tespit edilen ikisi hükümlü üç kişi, polis operasyonuyla yakalanarak cezaevine gönderildi.

İshak Şan, Kahta’da Halk Buluşması Düzenledi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, Kahta ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulundu. Programa katılım yoğun oldu.

Dünya futbolunun yıldızı evlilik kararı aldı

Dünya futbolunun yıldızı Cristiano Ronaldo ve Georgina Rodriguez evlilik kararı aldı. Kararı Ronaldo’nun sevgilisi sosyal medya hesabından taktığğı yüzüğü göstererek duyurdu.

Babacan’dan Erdoğan’a: Geç de olsa farkına varmışsınız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevrimiçi kumar ve bahis bağımlılığı ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.