Adıyaman’da Sessiz Yürüyüş Düzenlendi

Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında binlerce kişinin katılımıyla “sessiz yürüyüş” düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin de katılımıyla Valilik önünde bir araya gelenler, kentin simgesi olan ve aradan geçen iki yıla rağmen 04.17’yi gösteren saat kulesine kadar ellerinde karanfil ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan bazı depremzedeler, “sessiz yürüyüş” sırasında gözyaşlarını tutamadı, yüzlerce dilek balonunu gökyüzüne bıraktı.

Yürüyüşün ardından depremin yaşandığı saat 04.17’de kentteki tüm camilerden sela okundu.

Program kapsamında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Related Posts

İlkel teleferik faciası: Akıma kapılan çift toprağa verildi

Olay, dün akşam, ilçeye bağlı Fındıcak Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede ‘varangel’ olarak bilinen ve yük taşımada kullanılan ilkel teleferikle gübre taşımaya çalışan Ayşe-Hüseyin Öztürk çifti, araçta oluşan arıza sonrası elektrik akımına kapıldı …

Aralarında Eski Mossad Başkanları da var; İsrail’in 550 eski güvenlik yetkilisinden Trump’a çağrı: Netanyahu hükûmetine ateşkes için baskı yapın

Aralarında Eski Mossad Başkanları da var; İsrail’in 550 eski güvenlik yetkilisinden Trump’a çağrı: Netanyahu hükûmetine ateşkes için baskı yapın

Türkiye Sigorta’dan “Aile Yılına” özel kampanya

2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, Türkiye Sigorta da bu anlamlı yıla özel bir kampanya hazırladı. Yıl içinde evlenen çiftlere özel hazırlanan Sağlık ve Kasko kampanyalarıyla Türkiye Sigorta, yeni hayatlarına adım atan çiftlere güvence sunuyor.

Kırşehir’de Tehdit İddiasıyla Tutuklama

Kırşehir’de tehdit ve hakaret iddiasıyla S.D. tutuklandı, ruhsatsız silah ve mermiler bulundu.

Hatay’da Aniden Bastıran Yağmur Araçları Mahsur Bıraktı

Dörtyol’da sağanak yağış yolları göle çevirdi, araçlar mahsur kaldı. 65 yılın en kurak dönemi yaşanıyor.

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Yemen’in güneyindeki Ebyen ili açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olduğu, yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.