Arzum darboğaza girdi! Milyonlarca lira borç aldı

Arzum, 6 Farklı Ürün Kategorisinde Yüzlerce Ürünle Hizmet Veriyor

Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, sıcak içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım, ütü olmak üzere 6 farklı ürün kategorisinde yüzlerce ürünüyle hizmet veriyor. 59 yıllık bir geçmişe sahip olan marka, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) dikkat çeken bir bildiri yayınladı. Arzum, şirketin pay sahiplerinden 19 Haziran itibariyle 51 milyon TL tutarında borç aldığını açıkladı.

Dev marka, 2025 yılı içerisinde geri ödemeyi planladığı borcun faizsiz olduğunu belirtti. Arzum’un yaptığı KAP duyurusunda, şirketin finansal giderlerinin azaltılması ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla A Grubu pay sahipleri tarafından bugün itibariyle toplam 51 milyon TL tutarında faizsiz borç verildiği ifade edildi.

Şirketin açıklamasında, “Ülke ekonomisinde ya da ortakların kişisel mali durumlarında olağanüstü bir gelişme yaşanmaması halinde, ortaklar tarafından sağlanan bu finansmanın 2025 yılı içerisinde geri ödenmesi planlanmaktadır.” denildi.

Rekabet Kurulu’ndan Arzum’a Ceza

Geçtiğimiz günlerde, yeniden satış fiyatlarına müdahale ve satış kısıtlamaları iddiasıyla soruşturma başlatılan Arzum’a, Rekabet Kurulu tarafından ceza kesilmişti. Uygulanan idari para cezası, uzlaşma kapsamında yüzde 25 indirim yapılarak 11,4 milyon TL olarak belirlendi.

Rekabet Kurulu, Arzum’un sunduğu taahhütleri yeterli bularak, şirketin bayilik sözleşmelerinde gerekli değişiklikleri 1 ila 3 ay içerisinde Kuruma sunması şartıyla dosyayı kapattı.

Related Posts

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 533 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Kripto varlıklara 72 saat kuralı geldi: MASAK’tan yeni tebliğ

Kripto varlık transferlerine yeni sınırlamalar getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan MASAK Genel Tebliği ile platformlara 48 ila 72 saat bekleme süresi, işlem limiti ve açıklama zorunluluğu getirildi.

Sanayi strateji planında KOBİ’ler yok sayıldı: İngiliz hükümetine tepki yağdı

İngiltere’nin uzun zamandır beklenen Sanayi Stratejisi, İşletmeler, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı tarafından nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Strateji, ileri imalat, yaratıcı endüstriler, yaşam bilimleri, temiz enerji, savunma, dijital ve …

TÜSİAD Başkanı: Ekonomimizin potansiyeli çok daha yüksek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Maliye Bazlı Rekabet Gücü Endeksi Tanıtım Toplantısı’nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, ABD Başkanı Donald Trump’ın devreye aldığı gümrük …