Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Doğru Bronzlaşma Yöntemi: Güneş Kremi Kullanmak!

Yaz aylarında bronz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için cildimizi güneşe maruz bırakmak pek de sağlıklı bir tercih değil. Cildimizi bronzlaştırmak isterken aslında cildimize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. En doğru ve sağlıklı bronlaşma yöntemi ise cilt tipimize uygun bir güneş kremi kullanmak.

Cildimizi güneşe maruz bıraktığımızda, cilt kendisini UV ışınlarına karşı korumak için daha fazla melanin üretir. Ancak bu koruma mekanizması yeterli değildir ve cildimiz hasar görebilir. Dermatologlar her zaman en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Uzun vadede güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini artırabilir.

Bronz bir tene sahip olmak cazip gelebilir ancak bu parlaklığın bir bedeli vardır. Kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında güneşlenirken mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmalı ve cildinizi korumalısınız. Cildiniz için en uygun ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Related Posts

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?

Micro Brow Implant Nedir? 

Micro Brow Implant son günlerde diş estetiği alanında en çok merak edilen konuların başında geliyor. Uzmanlar, Micro Bros Implant hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi. 

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir