Denizli’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Altın Tacın Ele Geçirildiği İki Şüpheli Tutuklandı

DENİZLİ’nin Sarayköy ilçesinde tarihi eser kaçakçısını takibe alan jandarma ekipleri; yaptıkları operasyonda gözlük kutusu içine gizlenmiş şekilde Milattan Öncesi’ne ait olduğu değerlendirilen 70 gram ağırlığında altın taç ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eserin paha biçilemez kral tacı olduğu belirtilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir kişinin elinde bulunan tarihi eseri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarihi eseri satmak isteyen kişiyi belirleyerek takibe aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları operasyonda şüphelinin kullandığı otomobil durduruldu. Yapılan aramada otomobilin sürücüsüne ait gözlük kutusunu kontrol ettiklerinde içinde toplam 70 gram ağırlığında altın yapraktan oluşan taç ile 2 adet bronz sikke ve 1 adet gümüş yüzük ele geçirdi. Otomobilde bulunan S.Ç. ile C.K. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişiden S.Ç. tutuklanırken, C.K. ise serbest bırakıldı.

PAHA BİÇİLEMEZ KRAL TACI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Operasyonda ele geçirilen ve Denizli Müze Müdürlüğü görevlilerince incelenen altın parçalarının Milattan Önce Helenistik Dönem 1’inci ve 3’üncü yüzyıllara ait kralların taktığı taç olarak değerlendirildiği ve paha biçilemez bir eser olduğu ifade edildi.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

Related Posts

Eşinden Ramazan Gülten için çağrı: ‘Minik yavrumuzu babasından mahrum bırakmak adalet mi?’

Pınar Çalışkan Gülten, tutukla eşi İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten’in yakında dünyaya gelecek kızlarının doğumuna katılmasına izin verilmesini istedi.

İran’ın BM Temsilcisi İravani: Uranyum zenginleştirme asla durmayacak

İran’ın BM Temsilcisi İravani: Uranyum zenginleştirme asla durmayacak

Bakandan kayyuma hediye sekiz kamyon

Can Aksoy, bakanlıktan hibe çöp kamyonlarını bahçede sergileyip üstlerine teşekkür afişi astı.

Erdoğan imzaladı, Kerim Boran ve Naci Kılıç affedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Anayasa’nın 104. maddesinin 16’ncı fıkrası uyarınca, 81 yaşındaki Kerim Boran’ın kalan cezası sürekli hastalık ve kocama; 54 yaşındaki Naci Kılıç’ın kalan cezası da sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.

Manisa’daki orman 2 gündür yanıyor

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına 2’nci gününde havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İmamoğlu: Amacımız, ülkemizi dibe sürükleyen mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kurtulmaktır

“Toplumun güvenini ve moralini yerle bir eden hamlelerine devam eden bir iktidar ve aparatları var”