Dolap, 2024’te 17 Milyon Ürün Satışı Gerçekleştirdi

Dolap 2024 Yılında 17 Milyon Ürünün Satışını Gerçekleştirdi

Tasarruf etmek ve sürdürülebilir tüketimi desteklemek amacıyla ikinci el alışveriş platformu Dolap, 2024 yılı boyunca 17 milyon ürünün satışına aracılık ettiğini duyurdu. Şirketin verilerine göre, bu ürünlerin 12 milyonu ikinci el ürünlerden oluşuyor.

2024 yılında platform kullanıcıları, sadece ikinci el ürün satışlarından toplamda 4 milyar TL’ye yakın bir gelir elde etti. Dolap’ın performansı, ikinci el alışveriş platformlarına olan ilginin arttığını ve tüketicilerin bilinçli tüketim ve sürdürülebilirliğe verdiği önemin arttığını gösteriyor.

Pazarlık için Favori Yöntem: Teklif

Platformda kullanıcılar, beğeni, teklif, takip ve yorum gibi özelliklerle alışveriş sürecine katılabiliyor. 2024 yılında toplam etkileşim miktarı 7 milyondan fazlaydı. Alıcılar ve satıcılar arasındaki alışverişlerin önemli bir kısmı “teklif” yöntemiyle gerçekleşti. Bu yöntemle alıcılar istedikleri fiyatı teklif ederek pazarlık yaparken, satıcılar da daha fazla satış yapma fırsatı buldu. 2024 yılında yapılan tekliflerle toplamda 815 milyon TL’lik indirim elde edildi.

Kadın Giyim ve Aksesuar Kategorisi Önde

Dolap’a göre, platformdaki en popüler kategori “Kadın Giyim ve Aksesuar” oldu. 2024 yılında bu kategori, 8,3 milyonun üzerinde ürün satışıyla en çok tercih edilen kategori oldu. Pantolon, gömlek, günlük elbise, bluz ve spor ayakkabı gibi ürünler bu kategoride öne çıktı. “Ev & Yaşam” kategorisi ikinci sırada yer alırken, onu “Erkek Giyim ve Aksesuar”, “Çocuk & Bebek” ve “Elektronik” kategorileri takip etti.

Bursa ve Antalya İlk 5’te Yer Aldı

İstanbul’un hem alışveriş hem satışlarda önde olduğu belirtilirken, Ankara ve İzmir ise onu takip etti. Bursa ve Antalya ise alışveriş ve satışlarda ilk 5 şehir arasında yer aldı. En yoğun satış dönemi olarak ise Mart ayı kaydedildi ve bu ay en çok satılan ürün grubu “Pantolon” oldu.

Related Posts

Kur korumalı mevduat geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam kur korumalı mevduat bakiyesinin 21 milyar 600 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

Tarife tedirginliği gölgesinde Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif

Küresel piyasalardaki tarife tedirginliğinin gölgesinde Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif seyrediyor.

Bakan Ersoy: 2025 hedefimiz 65 milyon ziyaretçi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Ersoy, “2025 hedefimiz 65 milyon ziyaretçi” dedi.

ABD’de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Tarıma yön verecek üç bin strateji

Tarım ve orman sektörünün gelecek 10 yıllarına yön verecek 4. Tarım Orman Şûrası dün başladı. 30 Nisan’da sona erecek şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açıklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir