EKK’dan TROY kart açıklaması: Atılacak adımlara ilişkin yol haritası üyelerle paylaşılmıştır

TROY Kartı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hakkında Açıklamalar Yapıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak bilinen TROY kartının finansal altyapısının güçlendirilmesi için atılan adımlar değerlendirildi. Aynı zamanda TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan adımlar Kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen EKK toplantısında, geçen yıl elde edilen önemli kazanımların kararlı bir şekilde ve koordineli olarak hayata geçirilen ekonomi programı sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Gelecek yıllarda da enflasyonla mücadele ve diğer kazanımların ileriye taşınması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Buna ek olarak, bölgesel kalkınmaya verilen önem, bölgelerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak belirlenen politika adımlarıyla destekleneceği ifade edildi. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında ise tüm illerin kaynaklarının harekete geçirilmesi için program ve projelerin hayata geçirileceği açıklandı.

Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısında, tarım sektöründe verimliliği artırma ve gıda arz güvenliğini sağlama gibi stratejik hedeflere odaklanılarak, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sosyal refahın geniş kitlelere yayılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Ekonomimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan yapısal reformların hızlandırılması ve finansal altyapımızın güçlendirilmesi için atılan adımların gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olan TROY kartına ilişkin daha da genişletici adımların atılacağı vurgulandı.

EKK toplantılarında enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir kapsayıcı büyüme vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların yakından takip edileceği ve Türkiye’nin geleceğine yönelik yapısal reformlar konusunda iş birliği ve koordinasyonun devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Fahiş site aidatlarına sıkı denetim geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, site yönetimlerini sıkı denetimlere tabi tutacak ve yönetim şirketlerini performanslarına göre sınıflandıracak. Bu kararla, aidatların şeffaflaşmasının sağlanması ve kiracıların haksız yükten korunması amaçlanıyor.

Sivas’ta Temmuz’da Konut Satışları Arttı

Sivas’ta Temmuz 2024’te 1.073 konut satıldı; 460’ı ilk, 613’ü ikinci el satış.

Ağrı’da Kadın ve Engelli İstihdamı: Sporteks Fabrikası

Ağrı’da kurulan tekstil fabrikası, kadın ve engelli bireylere istihdam sağlarak bölge ekonomisine katkı sunuyor.

Ankara’da okul servislerine zam geldi!

Ankara’daki okul servisleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ücretlerini güncelledi. Ücret artışları, veliler ve öğrenciler için merak konusu oldu. Yeni dönemde servis ücretleri mesafeye göre değişiklik gösterecek. Peki Ankara’da servis ücretleri ne kadar oldu? Mesafeye göre ücretler ne? İşte ayrıntılar…

TPAO’nun Diyarbakır ve Mardin’deki sahası için kamulaştırma kararı

TPAO’nun Diyarbakır ve Mardin’deki sahası için kamulaştırma kararı

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları azaldı -14 Ağustos 2025

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 9 Ağustos ile biten haftada 224 bine gerileyerek, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.