Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor

Evcil Hayvanlar Dijital Bağımlılığı Azaltıyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Prof. Dr. Tuncay Dilci, evde evcil hayvanla vakit geçirmenin mutluluk verici etkileri olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda, evde hayvan besleyen bireylerin dijital bağımlılık oranlarının diğer kişilere göre daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Üretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilci, evde hayvanlarla etkileşime geçmenin kişilerde dijital nesnelerden uzaklaşma eğilimi yarattığını açıkladı. Hayvanlarla kurulan duygusal bağın, insanların mutluluk hormonlarını tetikleyerek dijital nesnelere olan ilgilerini azalttığını vurgulayan Prof. Dr. Dilci, yapılan araştırmaların bu konuda önemli veriler sunduğunu belirtti.

Kediler Daha Az Bağımlılık Yaratıyor

Prof. Dr. Dilci, evde kedi beslemenin dijital nesnelere karşı daha etkili olduğunu köpek beslemeye göre daha az dijital bağımlılık oluşturduğunu ifade etti. Kedilerin sevecen ve hareketli yapısının, insanlar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirten Prof. Dr. Dilci, çocukların da hayvanlarla iletişimde olmalarının duygusal, sosyal ve fiziksel yönden gelişimlerine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.

Çocukların dijital nesnelere değil, hayvanlarla vakit geçirmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dilci, hayvanların hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu ve insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Uzmanı bu basit yöntemi önerdi: 20-20-20 kuralı

Dr. Tarık Mecit, dijital yorgunluğun gözlerin ötesine geçerek hormon dengesi, bağışıklık sistemi ve zihinsel işlevler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.