Grip ve solunum yolu enfeksiyonları acil servisleri doldurdu

Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Acil Servislerini Dolduruyor

Son dönemde hastanelerin acil servislerinde grip ve solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle artan bir yoğunluk gözleniyor. Kış aylarında soğuk hava ve kapalı alanlarda geçirilen zamanlar, soğuk algınlığı, influenza ve domuz gribi gibi hastalıkların yayılma riskini artırıyor.

Kamu hastanelerinde acil servislerinde bekleyen hastaların sayısı artarken, özel hastanelerde de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, düşük aşılama oranlarının bu artışta etkili olduğunu belirtiyor ve risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaları ve maske takmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, viral hastalıklarda artış yaşandığını ve Covid-19 sürecine ek olarak okulların tatil olması gibi faktörlerin toplu taşıma araçlarında kalabalığı artırdığını vurguladı. Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının yoğunluğu artırdığını belirten Küçükosmanoğlu, çözüm için birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Togay Yılmaz ise, influenza’nın bireysel bir problem olmanın ötesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek salgınlara yol açabileceğini belirtti. Yılmaz, hastalık belirtileri gösteren bireylerin izole edilmesi ve işe ya da okula gitmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (BirGün)


Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Related Posts

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Uzmanı bu basit yöntemi önerdi: 20-20-20 kuralı

Dr. Tarık Mecit, dijital yorgunluğun gözlerin ötesine geçerek hormon dengesi, bağışıklık sistemi ve zihinsel işlevler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.