İş dünyası Yapay Zeka Zirvesi’nde buluşuyor!

Yapay Zeka Zirvesi Bursa’da Gerçekleşiyor

BURSA (İGFA) – Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Teknoloji Zirvesi, yapay zekâ konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. TÜGİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen zirvede, alanında uzman isimler yapay zekânın güncel uygulamaları ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi paylaşacak.

Zirvenin Ana Teması: “Yapay Zekâ: Geleceğin Şekillendiricisi”

İkinci kez düzenlenen Teknoloji Zirvesi, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Selim Baykal ve Zirve Koordinatörü Ersoy Tabaklar liderliğinde gerçekleşecek. Açılışı TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım yapacak olan Zirve’de, eğitim, tarım, finans, sağlık, ulaşım, enerji, imalat ve lojistik gibi pek çok sektörde yapay zekânın mevcut durumu ve geleceğe dair öngörüler masaya yatırılacak.

Yapay Zeka ve Toplumun Etkileşimi

“Yapay Zekânın toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri” gibi konuların ele alınacağı etkinlik, iş dünyası, akademisyenler ve girişimcileri bir araya getirerek, ilgili konularda gelecek odaklı çözümler ve iş birliği fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Zirve katılımcıları, en yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme şansı yakalayacak ve sektörlerindeki uygulamaları güncel tutma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, “Finansal Teknolojiler ve Yapay Zeka”, “Akıllı Fabrikalar”, “Bankacılıkta Yapay Zeka Uygulamaları”, “Adaletin Dijital Dönüşümü: Yapay Zeka ve Hukukta Yeni Ufuklar”, “Robotlar Sanat Yapar mı?”, “Yapay Zeka ve Yetenek Yönetimi” gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleşecek.

Zirve programı kapsamında, T.C. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, “Yapay Zeka Projeleri için AB Fonları” konusunda bilgi verecek ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç da “Uzay Teknolojileri ve Yapay Zeka” hakkında bir konferans düzenleyecek.

Ayrıca sağlık, eğitim, güvenlik gibi günlük hayatın önemli alanlarının yapay zekâ ile ilişkilendirilmesi ve bu teknolojinin bu alanlara olan etkileri detaylı olarak ele alınacak.

Related Posts

Kendi kendini onaran metal üretildi!

Bilim insanları, “Bu nasıl olur?” dedirten bir olaya tanıklık etti: Yıpranan bir metal yüzeyin kendini onardığı gözlemlendi. 2023 yılında yayımlanan deneyde, Sandia Ulusal Laboratuvarları ile Texas A&M Üniversitesi’nden araştırmacılar, platinden yapılmış küçük bir metal parçasının mikroskobik çatlağının zamanla kendi kendine kapanmaya başladığını fark etti.

iPhone’lar tarihin en büyük güncellemesini aldı: 10 yıl sonra her şey değişiyor

Apple, 9 Haziran’da düzenlediği WWDC 25 etkinliğinde iPhone kullanıcılarının uzun süredir beklediği iOS 26 işletim sistemini tanıttı. Bu yeni sürüm, Apple’ın yazılım tarihinde radikal bir kırılma noktası olarak değerlendiriliyor. iPhone deneyimi baştan sonra yeniden şekilleniyor.

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.

WhatsApp sonunda o özelliğe kavuşuyor: Telefon numarası paylaşmanıza gerek kalmayacak

WhatsApp, yakında yayınlayacağı bir güncelleme ile konuşmalarda numaranızı gizleyerek, sadece kullanıcı adıyla sohbet etmenize olanak sağlayacak.

İşitme engelli tekvandoculardan Bahri Tanrıkulu’na ziyaret

İşitme Engelliler Tekvando Milli Takımı, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu’nu makamında ziyaret etti.

Apple tüm işletim sistemlerinin tasarımını değiştiriyor

Apple, 9 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak olan WWDC 2025 etkinliğinde kapsamlı duyurulara hazırlanıyor. Apple analisti Mark Gurman’a göre, bu yıl Apple’ın sadece iOS ve macOS değil, aynı zamanda watchOS, tvOS ve visionOS için de büyük tasarım değişiklikleri planladığı bildirildi.