Kocaeli’de peş peşe patlamalar: 14 yaralı

Kocaeli’de Ardı Ardına Doğal Gaz Patlamaları Meydana Geldi, Yaralılar Var

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 13 kişi yaralanırken, aynı ilçede ikinci bir doğal gaz kaynaklı patlama daha yaşandı. İkinci patlamada ise bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi. Patlamada yaralanan 13 kişi itfaiye ekiplerince binadan çıkarılıp, sağlık görevlilerine teslim edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırılırken, üst katlarda oturan bazı apartman sakinleri de binayı saran dumandan etkilendi. Patlamada yaralananların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, binanın önünde park halinde bulunan araçlar da zarar gördü.

AYNI İLÇEDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ilk patlamanın ardından Özhan Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında da doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

PATLAMA ÇALIŞMA ESNASINDA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan, Darıca ilçesinde gün içerisinde 14 mahallede doğal gaz kesintisinin yaşandığı ve ekiplerin kesintinin nedenini belirlemek için bölgede çalışma yaptığı sırada patlamanın meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ilk patlamaya ilişkin “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın ve patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Ölümüz yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir şahıs yok. İtfaiye teşkilatımız, AFAD çalışmasını yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Doğal gaz kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ağır yaralı olmadığı şeklinde bilgimiz var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Hakan Fidan’dan ABD’li Barrack’a YPG yanıtı

ABD’li Tom Barrack’ın “Biz YPG-PKK’ya bir devlet sözü vermedik.” ifadesi Hakan Fidan’a soruldu. Dışişleri Bakanı Fidan “Her türlü senaryoya hazır olmalıyız” dedi.

Londra’da Filistin destekçileri Gazze’de yaşanan açlık krizine dikkati çekti

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Downing Street yakınlarında bir araya gelen vatandaşlar, Gazze’de yardım kuyruğunda beklerken öldürülen Filistinlilere dikkat çekmek amacıyla gösteri düzenledi. Göstericiler, Gazze’de yaşanan açlık krizine de …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ve Putin ile görüşebilirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Orman yangınları ile ilgili 27 uçak aktif, 105 helikopterle yangın söndürme faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 6 bin kara aracı, 25 bin personel bu mücadeleyi sürdürüyor.’ dedi. Barış diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu haftayı işaret edip, ‘Liderleri İstanbul’da bir araya getirme gayretindeyiz. Bu hafta içinde Putin ve Trump’la görüşebilirim’ ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de Çocuk Öldürme Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

15 yıl hapis cezası ile aranan şahıs, jandarma tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Cinsel saldırganın dilini koparıp hapse girmişti: Devletten 60 yıl sonra gelen özür

Cinsel saldırganın dilini koparıp hapse girmişti: Devletten 60 yıl sonra gelen özür

Beykoz’da orman yangını

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.