Konya Büyükşehir çiftçiye 808,4 milyon lira tarımsal destek

Konya Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılında Tarımsal Desteklerini Artırdı

Konya’nın tarım ve hayvancılık alanında öncü şehirlerden biri olduğunu belirten Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üreticilere desteklerini sürdürdüklerini vurguladı. Tarımsal üretimi artırmayı ve üreticilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Altay, Konyalı çiftçilere ve üreticilere 2024 yılında toplamda 406,4 milyon liralık tarımsal destek sağladıklarını açıkladı.

Çiftçilere Fidan, Fide ve Ekipman Destekleri Devam Ediyor

Başkan Altay, çiftçilere yönelik fidan, fide ve ekipman desteğinin yanı sıra tarımsal eğitimler de verdiklerini belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerin modern tarım tekniklerini öğrenmelerini ve verimliliklerini artırmalarını desteklediklerini ifade etti.

Sulama Yatırımları ve Toplam Destek Miktarı

Başkan Altay, Konya’nın kuraklıktan etkilenen bir şehir olması nedeniyle sulama yatırımlarına da öncelik verdiklerini belirtti. 2024 yılında sadece sulama yatırımlarına 49 milyon lira harcadıklarını açıklayan Başkan Altay, 2018 yılından bu yana toplamda 402 milyon lira değerinde sulama yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tarımsal Kalkınma İçin Devam Eden Destekler

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yürüttüğü fidan, fide, tohum, ekipman ve sulama yatırımlarının toplamda 808,4 milyon liraya ulaştığını kaydeden Başkan Altay, üreticilerin ve şehrin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.

Bölgelere Özel Ürün Desteklemeleri ve Sosyal Arazilerin Değerlendirilmesi

Büyükşehir Belediyesi, atıl arazileri sosyal amaçlarla kullanmak ve susuz tarımı teşvik etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Meram Çomaklı ve Kulu Acıkuyu’da sosyal amaçlı arazi değerlendirmeleri yaparak yerli tohumları desteklediklerini ve bölgelere özel ürünlerin desteklemesini artırdıklarını açıkladı.

Related Posts

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 533 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Kripto varlıklara 72 saat kuralı geldi: MASAK’tan yeni tebliğ

Kripto varlık transferlerine yeni sınırlamalar getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan MASAK Genel Tebliği ile platformlara 48 ila 72 saat bekleme süresi, işlem limiti ve açıklama zorunluluğu getirildi.

Sanayi strateji planında KOBİ’ler yok sayıldı: İngiliz hükümetine tepki yağdı

İngiltere’nin uzun zamandır beklenen Sanayi Stratejisi, İşletmeler, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı tarafından nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Strateji, ileri imalat, yaratıcı endüstriler, yaşam bilimleri, temiz enerji, savunma, dijital ve …

TÜSİAD Başkanı: Ekonomimizin potansiyeli çok daha yüksek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Maliye Bazlı Rekabet Gücü Endeksi Tanıtım Toplantısı’nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, ABD Başkanı Donald Trump’ın devreye aldığı gümrük …