Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin Protokol İmzalandı

Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin İmzalanan İş Birliği Protokolü

Konya’da dezenformasyonla topyekün mücadele kapsamında kurumlararası iş birliği sağlanması amacıyla “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi rehberliğinde gerçekleştirilen protokol, bilgi kirliliği, yalan haber, manipülasyon ve kara propagandaya karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Özellikle öğrenciler ve gençler başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarındaki hedef kitlelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, üniversite rektörlükleri, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek projede gönüllü eğitmenler yetiştirilecek. Eğitimler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi liderliğinde gerçekleştirilecek.

Amacı toplumda dezenformasyon direnci oluşturmak olan proje kapsamında eğitim, seminer ve benzeri sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Protokol imza törenine Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite rektörleri ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Related Posts

1 ayda 2’nci ölüm: ABD’de gözaltına alınan göçmen kadın hayatını kaybetti

ABD’de geçerli bir göçmen vizesi olmadığı gerekçesiyle şubat ayından bu yana gözaltında olan Haitili bir kadın, tutulduğu merkezde yaşamını yitirdi.

İBB soruşturmasında ikinci dalga: 18 kişi tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan 48 kişiden 18’i adli kontrolle serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 30 şüpheliden 18’i tutuklandı.

İran’da fabrikada patlama: 1 kişi öldü

İsfahan’da bir fabrikada meydana gelen patlamada bir kişi yaşamını yitirdi. Depoda yaşanan patlamanın sebebinin araştırıldığı açıklandı.

İsrail basını: İç istihbarat lideri istifa etti

İsrail’de üst düzey yetkililer arasında devam eden siyasi gerilimin gölgesinde, iç istihbarat direktörünün istifa ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Herkese elimizi uzatıyoruz, gelin beraber çalışalım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dar gelirli vatandaşlarımızın konut hayalini karartmak için çabalayanlara sesleniyorum; İstanbul siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek şehir değildir. Bir kez daha elimizi herkese uzatıyoruz. Gelin yapı stokumuzu yenilemek için beraberce çalışalım.” diye konuştu.

Van’da terör soruşturmaları: 17 şüpheli yakalandı

Van’da terör örgütlerine yönelik soruşturmalar kapsamında 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı.