Mahkeme 3 ay süre vermişti! Ünlü nakliye firması resmen iflas etti!

Global Ekonomik Darboğaz Nakliye Sektörünü Vurdu

Küresel ekonomik darboğaz şirketleri iflasa sürüklemeye devam ediyor. Son dönemde art arda gelen iflas haberleri, sektörlerin zor durumda olduğunu gözler önüne seriyor.

Ukrayna-Rusya ve İran-İsrail arasındaki gerilimlerin ekonomiye olumsuz etkisi sürerken, petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte nakliye sektörü de zor günler yaşıyor. Ortadoğu’da yaşanan gerginlikler nedeniyle sürekli yükselen petrol fiyatları özellikle Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı.

Benzin fiyatlarındaki artış, lojistik sektörünü olumsuz etkilerken nakliye şirketlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiği görülüyor. Bu zorlu süreçten en çok etkilenen şirketlerden biri de Konya merkezli Cüşen Nakliyat İnşaat ve Tarım Ürünleri Ltd. Şti. oldu. 

Konya merkezli nakliye devi Cüşen Nakliyat’ın iflasına ilişkin karar, Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alındı. Şirketin tır filosuna sahip olmasıyla bilinen Cüşen Nakliyat, 28 Mayıs 2025 tarihinde iflas kararı aldı.

Konkordato İlanı

Cüşen Nakliyat, 21 Ağustos 2024 tarihinde konkordato ilan etmiş ve 3 aylık geçici mühlet süresi almıştı. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle mahkeme, şirketin konkordato talebini reddederek iflas kararı verdi. Bu durum, artan maliyetlerin ve zorlaşan piyasa koşullarının Türkiye ekonomisindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Related Posts

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 533 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Kripto varlıklara 72 saat kuralı geldi: MASAK’tan yeni tebliğ

Kripto varlık transferlerine yeni sınırlamalar getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan MASAK Genel Tebliği ile platformlara 48 ila 72 saat bekleme süresi, işlem limiti ve açıklama zorunluluğu getirildi.

Sanayi strateji planında KOBİ’ler yok sayıldı: İngiliz hükümetine tepki yağdı

İngiltere’nin uzun zamandır beklenen Sanayi Stratejisi, İşletmeler, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı tarafından nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Strateji, ileri imalat, yaratıcı endüstriler, yaşam bilimleri, temiz enerji, savunma, dijital ve …

TÜSİAD Başkanı: Ekonomimizin potansiyeli çok daha yüksek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Maliye Bazlı Rekabet Gücü Endeksi Tanıtım Toplantısı’nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, ABD Başkanı Donald Trump’ın devreye aldığı gümrük …