Menzil tarikatı mensuplarının ‘çakarlı araç’ kullanımı TBMM’ye taşındı: Ali Yerlikaya’ya 5 soru!

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Menzil Tarikatı Üyelerinin Çakarlı Araç Kullanmasını Soruşturuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Hasan Öztürkmen, Menzil tarikatı mensuplarının çakarlı araç kullanmasını tartışmaya açtı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik sorularıyla gündeme gelen Öztürkmen, tarikat üyelerine trafikte neden öncelik tanındığını sorguladı. Öztürkmen, “Türkiye’de çakar kullanma yetkisi bulunan araç sayısı ne kadardır? Bunların kaçı resmi, kaçı gayri resmidir?” şeklinde konuştu.

Öztürkmen’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelttiği soru önergesinde, Menzil Tarikatı üyelerinin çakarlı araç kullanmasına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“29 Nisan 2025 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, 34 GH 1525 plakalı siyah Mercedes marka bir aracın çakarla İstanbul trafiğinde ilerlediği ve acil şeridini kullandığı belirlendi. Bu aracın daha önce Menzil Tarikatı mensupları tarafından kullanıldığına dair kanıtlar da bulundu.

Türkiye’de çakar ya da öncelikli geçiş hakkı olan ışıklı ve sesli uyarı sistemlerinin kullanımı, Karayolları Trafik Kanunu ve Trafik Yönetmeliği ile düzenlenmektedir. Çakar kullanma hakkı sadece belirli devlet görevlilerine, resmi araçlara ve acil durum araçlarına tahsis edilmiş bir ayrıcalıktır. Buna ek olarak, çakar kullanımı için belirli şartlar ve resmi izinler gerekmektedir. Kötüye kullanım suç teşkil eder ve cezai sonuçları bulunmaktadır.

İlgili konular dahil olmak üzere şu soruları sormaktayız:

  • 34 GH 1525 plakalı araca neden çakar kullanma izni verildi?
  • 34 GH 1525 plakalı aracın çakar kullanma yetkisi, hangi kurum tarafından ne zaman verildi?
  • Tarikat liderleri çakar kullanma yetkisine sahip midir? 34 GH 1525 plakalı aracın sahipleri için koruma kararı var mıdır? Varsa, gerekçesi nedir?
  • Eğer 34 GH 1525 plakalı araç hatalı bir şekilde çakar kullanıyorsa, bu konuda herhangi bir işlem yapıldı mı?
  • 30 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Türkiye’de çakar kullanma hakkına sahip araç sayısı kaçtır? Bunların kaçı resmi, kaçı gayri resmidir?

Related Posts

California’da Orman Yangını: 12 Bin Hektar Yandı

Los Padres Ulusal Ormanı’ndaki yangında 12 bin hektar alan yandı, 70 kişi tahliye edildi.

İlkel teleferik faciası: Akıma kapılan çift toprağa verildi

Olay, dün akşam, ilçeye bağlı Fındıcak Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede ‘varangel’ olarak bilinen ve yük taşımada kullanılan ilkel teleferikle gübre taşımaya çalışan Ayşe-Hüseyin Öztürk çifti, araçta oluşan arıza sonrası elektrik akımına kapıldı …

Aralarında Eski Mossad Başkanları da var; İsrail’in 550 eski güvenlik yetkilisinden Trump’a çağrı: Netanyahu hükûmetine ateşkes için baskı yapın

Aralarında Eski Mossad Başkanları da var; İsrail’in 550 eski güvenlik yetkilisinden Trump’a çağrı: Netanyahu hükûmetine ateşkes için baskı yapın

Türkiye Sigorta’dan “Aile Yılına” özel kampanya

2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, Türkiye Sigorta da bu anlamlı yıla özel bir kampanya hazırladı. Yıl içinde evlenen çiftlere özel hazırlanan Sağlık ve Kasko kampanyalarıyla Türkiye Sigorta, yeni hayatlarına adım atan çiftlere güvence sunuyor.

Kırşehir’de Tehdit İddiasıyla Tutuklama

Kırşehir’de tehdit ve hakaret iddiasıyla S.D. tutuklandı, ruhsatsız silah ve mermiler bulundu.

Hatay’da Aniden Bastıran Yağmur Araçları Mahsur Bıraktı

Dörtyol’da sağanak yağış yolları göle çevirdi, araçlar mahsur kaldı. 65 yılın en kurak dönemi yaşanıyor.