Meteoroloji’den İstanbul dahil Marmara için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteorolojiden Yapılan 27 Aralık Raporuna Göre Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 27 Aralık raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ayrıca aralıklı yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, Marmara’nın batısı, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinin yüksekleri ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da Yer Yer Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Yağışların Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Bursa, Rize, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Don ve Sis Etkili Olacak

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanırken, yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimler ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli olduğu belirtilirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif rüzgarlar eseceği, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli rüzgarlar etkili olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Related Posts

Kuzey Kore’de bunları görmeniz imkansız! Resmen lanetleyerek yasaklamışlar

Dış dünyaya kapalı yapısı ve katı kurallarıyla bilinen Kuzey Kore’de bu yasakları okuyunca çok şaşıracaksınız. Ülkede bu ürünlere nefret edilerek bakılıyor.

CHP Elazığ’da yükseliyor: Sahada tek başına bir vekil

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2020 depreminden bu yana kentte yaptığı çalışmalarla hem yurttaşların gönlünde hem de sandıkta iz bırakıyor. Elazığ’da CHP’yi yıllar sonra yeniden güçlü bir seçenek haline getiren Erol’un siyasi duruşu, kentin kronikleşmiş sorunlarına karşı verdiği mücadele ile dikkat çekiyor.

Manisa’da Dolandırıcılık: 1.2 Milyon TL Çalındı

71 yaşındaki vatandaşa FETÖ soruşturması yalanıyla dolandırıcılık yapıldı, 5 şüpheli tutuklandı.

20 yıldır komadaydı: Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti

Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu 20 yıldır komada olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un vefat ettiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Rus tarafına gelecek hafta yeni bir görüşme yapılması teklif edildi”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile barış görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov, Rus tarafına gelecek hafta yapılacak yeni bir görüşme teklif ettiğini bildirdi …

İYİ Partili Karakaş’tan Soğucak ihalesine tepki: ‘Vatan toprağını pazarlamaktır’

İYİ Parti Aydın milletvekili Ömer Karakaş Soğucak SGK Kampının ihaleye açılmasına tepki göstererek, “Bu satış, Cumhuriyetin emanetini talan etmektir. Kamunun sermayesini peşkeş çekmektir. Vatan toprağını pazarlamaktır” dedi.