Pakistan, Hindistan’a karşı operasyon başlattı

Pakistan, Hindistan’a Karşı “Bunyan un Marsoos” Operasyonunu Başlattı

Pakistan hükümeti, sosyal medya hesabından Hindistan’a karşı “Bunyan un Marsoos” operasyonunu başlattığını duyurdu.

Neler Yaşanmıştı?

Hindistan Savunma Bakanlığı, 7 Mayıs gecesi Sindur Operasyonu’nu başlatarak Pakistan’da ve Keşmir’in teröristlerin elindeki bölgelerinde dokuz hedefi vurdu. Bakanlık, operasyon sırasında hiçbir Pakistan askeri tesisinin hedef alınmadığını belirtti.

Pakistanlı yetkililere göre ise, Hindistan beş yerleşim yerine saldırdı ve bu saldırılarda 20’den fazla kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 22 Nisan’da Hindistan’ın Cammu ve Keşmir bölgesindeki Pahalgam kasabası yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından artmıştı. Saldırıda 25 Hintli ve bir Nepal vatandaşı yaşamını yitirmişti.

Hindistan, saldırıya Pakistan İstihbarat Servisinin karıştığına dair kanıtlar olduğunu iddia etti. Ancak Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif bu iddiaları reddetti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise Islamabad’ın gerektiğinde uygun bir yanıt vereceğini belirtti.

Related Posts

Erdoğan’dan ‘PKK kongresi’ sonrası ilk açıklama: ‘Her an müjdeleri alabilirsiniz…’

‘Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nin “fesih kongresi” sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecini hassasiyetle yürüttüklerini söyledi. “Her an müjdeleri alabilirsiniz” diyen Erdoğan, “86 milyon kalp kalbe vererek birlikteliği, dayanışmayı inşallah daha da güçlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Küresel ısınmanın sebebi zenginler!

Yeni araştırma, dünya nüfusunun en zengin %10’unun 1990’dan bu yana küresel ısınmanın üçte ikisinden sorumlu olduğunu ortaya koydu; bilim insanları servet vergisiyle eşitsizliğin iklim krizine yansımasını gidermeyi öneriyor.

İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Sesimizden korkuyorlar

Erişim engeli getirilen X hesabı üzerinden, uluslararası kamuoyuna yönelik paylaşımlar yapan CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bu hesaptan yeni bir paylaşımda bulundu.

Tamir etmek istediği kamyon hayatına mal oluyordu

Adana’da evinin önünde kamyonunu tamir ederken aracın düşen kupa kısmında sıkışan Mustafa K. (34), yaralandı.

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Ukrayna’yı işgale devam eden Rusya ne durumda? Ortalığı karıştıracak iddia geldi

Savaşın gölgesinde 80. Zafer Günü Kutlamalarına hazırlanan Rusya’nın sahadaki kayıpları Kremlin’in askeri vitrinini zayıflatmış durumda. İngiliz gazetesi The Economist, Rusya’nın geçit yaptıracak kadar bile tankı kalmadığını iddia etti. Eski …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir