Rize’deki PTT saldırısına Bursa’dan sert tepki







Bursa’dan Şiddet Olaylarına Tepki


BURSA (İGFA) – Rize’de görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 2 PTT çalışanı için Türkiye genelinde basın açıklaması yapıldı.

Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi, Bursa PTT Başmüdürlüğü önünde düzenlediği eylemle kamudaki şiddet olaylarını protesto etti. Kur’an tilaveti ile başlayan eylem, basın açıklaması ile devam etti.

Birlik Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, kamudaki şiddet olaylarını kınayarak, yakın coğrafyamızdaki savaşlarda masum insanların hayatını kaybettiğini, terörle mücadelede şehitler verildiğini ve şiddet haberlerinden her gün sarsıldığımızı belirtti. Rize’deki acı olayı hatırlatarak, saldırıda yaşamını yitiren PTT personelleri için Cenab-ı Allah’tan rahmet diledi.

“BİRLİK HABER-SEN OLARAK SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Başkan Uğur, insanlık dışı ve kabul edilemez saldırıyı kınayarak, masum insanlara yapılan kalleşçe eylemlerin son bulmasını istediğini vurguladı. Bu tür saldırıların durdurulması için yetkililerin gereken adımları atmamasından endişe duyduklarını belirten Uğur, Birlik Haber-Sen olarak süreci takip edeceklerini ve destek sağlayacaklarını söyledi.


Related Posts

Suriye’deki orman yangını 3 gündür sürüyor

Suriye’nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarında itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Suriye Afet ve Acil Durumlar Bakanı Raid Salih yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

Yeşil ışık yaktılar! Gözler Trump’ın açıklayacağı tarihte

İsrail basını tarafından yapılan açıklamalara göre, gözler Trump’ın 7 Temmuz Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesine çevrildi. Görüşme sonrası Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan edileceği ve Hamas’ın Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiği duyuruldu.

NATO’nun zirvesinde devir teslim

NATO’daki en üst düzey askeri yetkili olan Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Christopher Cavoli görevini General Alexus Grynkewich’e devretti.

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.

Takım kaptanı Bodrum kalesi surlarından düşerek yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen İstanbul’daki Küçükbakkalköy futbol takımının takım kaptanı Onur Paçal dün akşam saatlerinde düştüğü Bodrum Kalesi surlarından sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.