Tarife tedirginliği gölgesinde Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif

Küresel piyasalarda ticaret savaşları endişeleri devam ederken, Avrupa borsaları genel olarak yükselişte görünüyor, özellikle Almanya’da güçlü bir performans sergileniyor.

ALMANYA’DA POZİTİF HAVA

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,4 artarak 527,08 puan seviyesine yükseldi, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 artışla 22.539,30 puana çıkarken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 artarak 8.477,14 puana ulaştı.

İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,4 prim yaparken, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,8 düşüşle 13.265,32 puanda, Fransa’da ise CAC 40 endeksi yüzde 0,5 yükselerek 7.590,32 puana çıktı.

KARIŞIK GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR

ABD Başkanı Trump’ın ticari politikalarının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle küresel piyasalarda karışık bir hava hakim. Avrupa borsalarında genel olarak yükseliş yaşanırken, Euro Bölgesi ve Almanya’da bugün açıklanacak büyüme verileri önemle takip ediliyor.

Bölgede yaşanan jeopolitik gelişmeler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna’daki duruma ilişkin bir oturum düzenledi. ABD’nin BM’deki temsilcisi John Kelly, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı bir barış sağlayabileceklerine inandıklarını belirtti.

BMGK oturumunun başkanlığını yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rus saldırılarının BM Şartı’na aykırı olduğunu belirterek saldırıların durdurulmasını istedi.

Ekonomik verilere bakıldığında, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun, nisan ayı iş ve tüketici anket sonuçlarını açıkladığı görülüyor. Buna göre, nisanda ekonomik güven endeksi AB genelinde aylık bazda 1,4 puan düşüşle 94,4 seviyesine geriledi. Euro Bölgesi’nde ise endeks, aynı dönemde 1,4 puan azalarak 93,6 puana indi. Beklentilerin altında gelen bu veriler dikkat çekti.

Bugün açıklanan verilere göre, Almanya’da nisan ayı perakende satışları aylık bazda yüzde 0,2 azaldı ancak yıllık bazda yüzde 0,5 artış kaydedildi. Analistler, ABD’den gelecek büyüme verisi ve ADP istihdam raporunun yanı sıra diğer yoğun ekonomik verileri de yakından takip etmeyi planlıyor.

Related Posts

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

Bakan Ersoy: 2025 hedefimiz 65 milyon ziyaretçi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Ersoy, “2025 hedefimiz 65 milyon ziyaretçi” dedi.

ABD’de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Tarıma yön verecek üç bin strateji

Tarım ve orman sektörünün gelecek 10 yıllarına yön verecek 4. Tarım Orman Şûrası dün başladı. 30 Nisan’da sona erecek şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açıklanacak.

Elektronik zincirlere rekabet soruşturması

Teknosa’nın da dahil olduğu tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir