TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular sona eriyor

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında Bilgiler

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) her yıl düzenlediği tematik program kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan konu başlıklarını içeren doktora tezi yazarları yarışmasında bireysel olarak başvuru yapabilecekler. Bu yılki yarışma kapsamında teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ile biyoteknoloji alanlarına odaklanılacak. Ayrıca, sosyal bilimler alanında uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları konuları da yarışmanın içeriğinde yer alacak. Son 2 yıl içerisinde (2023, 2024) savunması tamamlanmış olan doktora tezi yazarları bu yarışmaya başvuruda bulunabilecekler.

Bunun yanı sıra, TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne başvuruların bireysel yanı sıra TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından önerme şeklinde kurumsal olarak da yapılabileceği belirtiliyor.

Ödül programı, ülkemiz kaynaklı doktora tezlerinin teşvik edilmesi, desteklenmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenmektedir. TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması’na Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Temel Bilimler olmak üzere dört farklı kategoride başvuru yapılabilmektedir.

Ayrıca, gençlerin katılabileceği içerikler arasında Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri, Biyoteknoloji ve Milli Teknoloji Hamlesi’nin yanı sıra Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları ve Güvenlik Politikaları da bulunmaktadır.

Ödül programında birinci olan doktora tezi yazarına 100 bin TL, ikinciye 80 bin TL ve üçüncüye ise 65 bin TL ödül verilecektir.

Related Posts

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başladı

Türkiye Kano Federasyonu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle organize edilen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası, Eskişehir’de başladı.

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.