Yangın Güvenliği İçin Tek Elden Yönetim Çağrısı

Sakarya Üniversitesi Araştırma Merkezi Müdürü: “Teknoloji Ve Tedbirler Olmadan Yangın Felaketleri Kaçınılmaz”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesinin nedenini inceledi. Soyhan’a göre, otelin mimari planının itfaiye müdahalesine uygun olmaması ve güncel teknolojilerin eksikliği, bu tür facia olaylarının temel sebeplerindendi.

Hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Soyhan, yangının işletme tarafından alınan tedbirlerin yetersizliği ve ihmaller sonucunda gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu durumun, topluma hayati tedbirlerin önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulayan Soyhan, yangın güvenliği konusunun tek elden yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Yangın faciasındaki can kayıplarının çoğunun yoğun duman nedeniyle olduğunu belirten Soyhan, yangın süreçlerinin ve tahliyenin öneminin herkes tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, yeni teknolojilerin varlığının sadece yönetmeliklerle değil, işletmelerin sorumlulukları doğrultusunda hayata geçirilmesinin gerekliliğini dile getirdi.

Yangın güvenliği konusunda bilinçlenme ve eğitim önemlidir

Prof. Dr. Soyhan, yangın güvenliği açısından otellerin mimari tasarımlarının yanlış konumlandırılmasının önemine dikkat çekerek, güvenlik önlemlerinin sürekli olarak gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yangına karşı önlemlerin, sadece yönetmeliklerle değil, işletmelerin kendi sorumluluklarıyla da alınması gerektiğini vurgulayan Soyhan, yangın yönetiminde geçen sürenin kritik olduğunu ve hızlı müdahalenin önemini vurguladı.

Toplumsal bilinçlenme amacıyla yangın güvenliği dersleri verildiğini belirten Soyhan, acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, yangınla ilgili tüm konuların tek bir otorite altında toplanması gerektiğini ve yangın konusunda uzmanlaşmış kişilerin yönetimde yer alması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Suriye’deki orman yangını 3 gündür sürüyor

Suriye’nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarında itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Suriye Afet ve Acil Durumlar Bakanı Raid Salih yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

Yeşil ışık yaktılar! Gözler Trump’ın açıklayacağı tarihte

İsrail basını tarafından yapılan açıklamalara göre, gözler Trump’ın 7 Temmuz Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesine çevrildi. Görüşme sonrası Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan edileceği ve Hamas’ın Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiği duyuruldu.

NATO’nun zirvesinde devir teslim

NATO’daki en üst düzey askeri yetkili olan Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Christopher Cavoli görevini General Alexus Grynkewich’e devretti.

Trump Putin ile Ukrayna konusunda ‘hiç bir ilerleme kaydedemediğini’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna barışı konusunda “hiç bir ilerleme” kaydedemediğini belirtti.

Takım kaptanı Bodrum kalesi surlarından düşerek yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine tatile gelen İstanbul’daki Küçükbakkalköy futbol takımının takım kaptanı Onur Paçal dün akşam saatlerinde düştüğü Bodrum Kalesi surlarından sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.