Yolda bulduğu kredi kartıyla borcunu ödeyip market alışverişi yaptı

İstanbul Arnavutköy’de Yaşanan Kredi Kartı Hırsızlığı Olayı

İstanbul Arnavutköy’de, bir kişi kaldırımda bulduğu kredi kartını kullanarak veresiye borcunu ödeyip market alışverişi yaptı. Ancak kart sahibi, hareketleri şüpheli bulup takibe aldığı hırsızı yakalayamadı.

Olayın Detayları

İddialara göre, 14 Ocak 2025 tarihinde Arnavutköy Yunus Emre Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, Orgun Eyüpoğlu adlı vatandaşın cebinden düşen kredi kartını fark etmesi üzerine yaşananlar başladı. Kartını kaybettiğini market alışverişi yaparken anlayan Eyüpoğlu, cep telefonundan yaptığı kontrolde kartının kullanıldığına dair bildirimler alınca durumu anlamak için iş yerine gitti.

Eyüpoğlu, kartını kullanan kişiyi takip etti ancak yakalayamadı. Yaşadığı durumu şaşkınlıkla anlatan Eyüpoğlu, “Çocuğumu okula bıraktıktan sonra kredi kartımı düşürmüşüm. Kartı bulan bir kadın alışveriş yapmış, ardından bir giyim mağazasına gidip veresiye borcunu temassız ödeme yöntemiyle kapatmış. Ben marketteyken kartımı kaybettiğimi fark ettim. Yakın yerlerde alışveriş yapıldığı için takip ettim, ancak yakalayamadım. Kartımı iptal ettirdim ve polislerle birlikte bekledik ama sonuç alamadık” dedi.

Öte yandan, veresiye borcunu ödeyen işletme sahibi Nimetullah Aksoy, “Müşterim sürekli borcunu öder, sabah geldi ve 630 TL’lik borcunu kartla ödeyeceğini söyledi. Ancak kısa bir süre sonra farklı bir kişi geldi ve aynı borcu ödedi. Soğuk hava nedeniyle yüzü örtülü olduğu için şüphelenmedim” şeklinde konuştu.

(İHA)

Related Posts

İran’ın üç nükleer tesisine yönelik saldırıda ABD hangi silahları kullandı?

İran’ın üç nükleer tesisine yönelik saldırıda ABD hangi silahları kullandı?

Şanlıurfa’da hırdavat dükkanı alev alev yandı

Şanlıurfa’da bir hırdavat dükkanında çıkan yangın söndürüldü.

İmamoğlu’ndan DEM Parti heyetinin ziyareti hakkında açıklama

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti heyetinin geçtiğimiz perşembe günü cezaevine yaptığı ziyarete ilişkin açıklamada bulundu.

İsrail’den flaş itiraf: “Önümüzde zorlu günler var” diyerek duyurdu

İsrail ile İran arasında dokuz gündür süren savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Bu süreçte İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’den dikkat çekici bir açıklama geldi. Zamir, “İran’a karşı uzun soluklu bir savaşa hazırlıklı olmalıyız. Önümüzde hala …

Dev süpermarket zinciri 60’da fazla mağazasını kapatıyor

Süpermarket zinciri düşük performanstan dolayı 60’dan fazla mağazasını kapatma kararı aldı. Bu adım son dönemlerin en büyük operasyonel adımlarından biri olarak görülüyor.

İsrail savaşa milyarlarca dolar harcıyor… Günlük maliyet 200 milyon dolara çıkabiliyor

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, İran’la çatışmanın İsrail’e ne kadar pahalıya mal olduğunu aktardığı analizde İran’daki hedefleri vurmak için binlerce kilometre uçan F-35 jetlerinden İran’ın füzelerini engellemeye çalışan savunma sisteminin önleme füzelerine kadar maliyetleri ortaya koydu.