İş dünyası Yapay Zeka Zirvesi’nde buluşuyor!

Yapay Zeka Zirvesi Bursa’da Gerçekleşiyor

BURSA (İGFA) – Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Teknoloji Zirvesi, yapay zekâ konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. TÜGİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen zirvede, alanında uzman isimler yapay zekânın güncel uygulamaları ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi paylaşacak.

Zirvenin Ana Teması: “Yapay Zekâ: Geleceğin Şekillendiricisi”

İkinci kez düzenlenen Teknoloji Zirvesi, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Selim Baykal ve Zirve Koordinatörü Ersoy Tabaklar liderliğinde gerçekleşecek. Açılışı TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım yapacak olan Zirve’de, eğitim, tarım, finans, sağlık, ulaşım, enerji, imalat ve lojistik gibi pek çok sektörde yapay zekânın mevcut durumu ve geleceğe dair öngörüler masaya yatırılacak.

Yapay Zeka ve Toplumun Etkileşimi

“Yapay Zekânın toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri” gibi konuların ele alınacağı etkinlik, iş dünyası, akademisyenler ve girişimcileri bir araya getirerek, ilgili konularda gelecek odaklı çözümler ve iş birliği fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Zirve katılımcıları, en yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme şansı yakalayacak ve sektörlerindeki uygulamaları güncel tutma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, “Finansal Teknolojiler ve Yapay Zeka”, “Akıllı Fabrikalar”, “Bankacılıkta Yapay Zeka Uygulamaları”, “Adaletin Dijital Dönüşümü: Yapay Zeka ve Hukukta Yeni Ufuklar”, “Robotlar Sanat Yapar mı?”, “Yapay Zeka ve Yetenek Yönetimi” gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleşecek.

Zirve programı kapsamında, T.C. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, “Yapay Zeka Projeleri için AB Fonları” konusunda bilgi verecek ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç da “Uzay Teknolojileri ve Yapay Zeka” hakkında bir konferans düzenleyecek.

Ayrıca sağlık, eğitim, güvenlik gibi günlük hayatın önemli alanlarının yapay zekâ ile ilişkilendirilmesi ve bu teknolojinin bu alanlara olan etkileri detaylı olarak ele alınacak.

Related Posts

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başladı

Türkiye Kano Federasyonu ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle organize edilen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası, Eskişehir’de başladı.

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.

Kendi kendini onaran metal üretildi!

Bilim insanları, “Bu nasıl olur?” dedirten bir olaya tanıklık etti: Yıpranan bir metal yüzeyin kendini onardığı gözlemlendi. 2023 yılında yayımlanan deneyde, Sandia Ulusal Laboratuvarları ile Texas A&M Üniversitesi’nden araştırmacılar, platinden yapılmış küçük bir metal parçasının mikroskobik çatlağının zamanla kendi kendine kapanmaya başladığını fark etti.