İstanbul’da Yola Saçılan Vidalar Trafiği Olumsuz Etkiledi

İstanbul’un Silivri ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen olay, yola dökülen binlerce vida nedeniyle trafiği adeta kilitledi. İnşaat malzemeleri yüklü bir kamyonun yükünün yola düşmesi sonucu, D-100 kara yolunun yaklaşık 4 kilometrelik bir bölümünde kesici maddeler yayılmış durumda. Bu durum, birçok aracın lastiklerinin zarar görmesine yol açarken, Edirne istikametine giden yolda ulaşım tamamen durma noktasına geldi.

Olay, sabah saat 09.00 sıralarında D-100 kara yolu Yeni Mahalle mevkisinde gerçekleşti. Henüz sebebi belirlenemeyen bir olay sonucunda kamyonun yükü yola saçıldı ve bu durum seyir halindeki sürücüler için büyük bir tehlike oluşturdu. İhbar üzerine hızlı bir şekilde bölgeye Silivri Bölge Trafik, Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri sevk edildi. Olay yerinde vidaların temizlenmesi amacıyla yolun tüm şeritleri yaklaşık 2 saat boyunca kapatıldı ve bu süre içerisinde trafik akışı yan yollar üzerinden sağlandı. Temizlik çalışmaları sürerken, yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Temizlik işlemleri için yalnızca resmi ekipler değil, çevredeki esnaf da destek verdi. Trafik polisleri, karayolları personeli ve gönüllü vatandaşların birlikte yürüttüğü temizlik çalışmalarının ardından, trafik akışı tek şeritten kontrollü bir şekilde yeniden başlatıldı. Bu esnada, bir tanker şoförü ile polis memuru arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Çevredeki esnaflardan Hamza Yer, sürücülerin daha fazla zarar görmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, vidaların muhtemelen bir kamyonetten döküldüğünü aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir